Лого BszMarket.com.mk
Мени BszMarket.com.mk
Треба да го надоградите вашиот Flash Player или да дозволите користење на javascript за да го видите web менито .
Превземете Flash Player
Мени BszMarket.com.mk
Треба да го надоградите вашиот Flash Player или да дозволите користење на javascript за да го видите web менито.
Get Flash Player

Прашајте не BszMarket.com.mk

facebooktwitter

 

Како лесно да ја избушите плочката

Бушењето на дупче во кермачички плочки точно на посакуваното место не е нималку едноставна работа. При тоа може да се случи плочката да пукне или рабовите на плочката да се откршат, па целата работа да изгледа неуредна. Бургијата на плочката ќе пролизга па дупчето ќе го направите барем неколку милиметри на страна, доколку не сте чуле за овој едноставен трик.

 

Бушење плочка BszMarket.com.mkНемојте ни да пробувате да ја симнете глазурата од плочката со нешто бидејќи така рискирате целата плочка да пукне. Многу луѓе на тој начин сакаат на направат лежиште за бургијата при бушење на дупчето. Многу е поедноставно преку местото каде што сакаме да ни биде дупчето да залепиме неколку слоја проѕирна трака т.е. обичен салотејп. Пред тоа на плочката треба со пенкало или молив да го обележиме местото каде точно ќе се наоѓа дупчето, со точка или крстче. Низ проѕирната трака трака обележаното место убаво ќе се гледа.Бушење плочка BszMarket.com.mk На тоа место ќе го поставиме врвот од бургијата и ќе почнеме да бушиме. Додека бушиме препорачливо е да користите правосмукалка за да ја собираме сета прашина од бушењето во самиот момент. Пред се бормашината ќе ја избуши проѕирната трака, а тоа ќе помогне во понатамошното дупчење да не ни пролизга бургијата. Избушеното дупче ќе има чисти и уредни рабови. Откако ќе завршиме со бушење проѕирната трака ќе ја одлепиме од плочката, при што плочката била заштитена и од прашина. На крај ќе ставиме пластична типла со со соодветна големина во дупчето со што ќе ја заштитиме плочката од понатамошно кршење.


 
Екстра понуда BszMarket.com.mk
Купете со лична карта BszMarket.com.mk
Зошто кај нас? BszMarket.com.mk

Зошто да
купувате кај нас?

Најквалитетни производи

имаме најквалитетни производи позади кои стојат најдобрите светски марки.

Плаќање на рати

купувајте кај нас и плаќајте на онолку рати колку вас ви одговара.

Зошто користење на
нашите услуги?

Професионална изведба

тимот на БСЗ инженеринг е составен од високо обучени професионалци со големо работно искуство.